Kavitation/radiofrekvens

Vad är "Cav/RF"?

Förr användes cavitation som ett sätt för att ta bort njursten, sten i urinblåsa samt övriga organ. Men studier har visat att ultraljudscavitation (ultraljudsvågor) tillsammans med radiofrekvens gör så att man kan åtgärda exempelvis vätska, kroppsfett, smärtproblematik, strama åt huden från rynkor, celluliter m.m. På grund av dessa resultat kallas metoden med cavitation ofta också ofta för virtuell fettsugning. Det kan även hjälpa till stor del mot både kronisk och tillfällig smärta så som exempelvis Ischias problematik eller ryggskott.


Så funkar det: 
Cavitationen dvs ultraljudsvågorna, får lymfan och fettcellerna att vibrera. Detta stimulerar vårat lymfflöde och blodcirkulation. Samt gör så att fettcellernas membran (skalet runt cellen) går sönder, och fett/slaggprodukter kan då avlägsnas den naturliga vägen: genom lymfan och urinen.

Radiofrekvens påverkar lymfcirkulationen och blodcirkulationen, vilket medför att svullnader och ödem dämpas. En kombination av dessa 2 metoder för ökad lymf- och blodcirkulation samt tillförseln av frisk blod som uppstår, har visat sig ha en otroligt positiv effekt på kroniska obalanser. Vid värmeutvecklingen som uppstår genom radiofrekvensen så återskapas även kollagenet i huden. När gammalt och skadat kollagen repareras och återhämtar sig, blir resultatet en huduppstramning och används med stor fördel (även på längre sikt) på rynkor, celluliter, slapp hud och hudbristningar.


Cavitation/Radiofrekvens passar dig som har områden på kroppen med vätskeansamlingar, lös hud, fettdepåer, celluliter och olika typer av smärtproblematik m.m. Metoden ersätter inte träning och en bra kosthållning. Utan ska ses som ett komplement till detta.


För att få riktigt bra resultat bör man hålla ner intaget av kolhydrater minst ett dygn innan och efter behandlingen. Detta eftersom kroppen väljer kolhydrater (socker) i första hand som bränsle istället för fett då kolhydrater är lättare för kroppen att bryta ner.


Vätskan man frigör från fettcellerna vid en behandling, är kroppens egen sparade energi, och den blir därmed mer lättillgänglig för kroppen att använda som bränsle.


För att underlätta för kroppen att göra sig av med fett och slagg rekommenderas motion och/eller vibrationsplatta efter behandlingen för att ytterligare öka/bibehålla cirkulationen samt att dricka mycket (!) vatten både före och efter. Helst bör man ligga på MINST 2 liter/dag, gärna 3L under behandlingsperiod.


Jag rekommenderar också att man under behandlingsperioden försöker dricka persiljeavkok och/eller sellerijuice varje eller eventuellt varannan morgon. (Annars åtminstone starta morgonen med 0,5 liter ljummet citronvatten för att sedan avvakta minst 30 min innan intag av annat.)


Hur snart ser man resultat?
Resultaten varierar från person till person, men det är inte ovanligt att man efter de första 4–5 behandlingarna kan känna/se resultat. Om man följer ovan råd, går det betydligt snabbare att få resultat än om man inte gör det.


 

Hur lång behandlingstid behövs?
Behandling passar att göra 2–5 ggr/vecka. Beroende på hur man reagerar. En serie av behandlingar rekommenderas starkt (!) för bästa möjliga resultat....

(Det är nästintill omöjligt att få några synbara resultat på bara någon enstaka behandling)

Efter att man nått önskat resultat kan man göra månatliga behandlingar eller någon gång då och då för att underhålla resultatet. Behandlingarna tar cirka 45–120 minuter, lite beroende på område m.m.


Vilka behandlar jag INTE:
Personer under 18 år, ammande eller gravida, proteser av metall inom behandlingsområdet, epilepsi, feber eller om man har pacemaker samt om man är ny-vaccinerad.


Biverkningar?
Öronringningar under cavitationsbehandlingen. Detta på grund av att ultraljudsvågorna skapar vibrationer i trumhinnan, så att ett visst oljud skapas. (Detta är ofarligt och upphör efter behandlingens slut, i värsta fall något dygn efteråt vid stor belastning.)


Övrigt som är bra att veta:

Man får klä av sig på behandlingsområdet, (dvs behandlas bröst/rygg så har man byxor på). Och det används en gel under hela behandlingen, så det kan vara bra att komma med kläder man ej är allt för rädd om, de flesta kunder duschar hemma efter behandling. Jag tar självfallet särskild hänsyn till den situation vi är i just nu, jag tvättar och rengör alltid handdukar osv mellan mina kunder, byter huvudskydd på massagebänken och använder just nu handskar under behandling. Vid önskemål inför behandling (önskan om munskydd etc.) kan du bara ringa/maila/smsa innan.